Tarieven & Betalen

Tandartsenpraktijk Assendelft

Ontvangst en betaling van uw nota

Tarieven van tandartsbehandelingen zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bij Tandartsenpraktijk Assendelft betaalt u dan ook altijd een vast tarief voor een behandeling. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat behandelingen niet altijd vanuit de basisverzekering vergoed worden. In veel gevallen dient u namelijk aanvullend verzekerd te zijn om aanspraak te maken op een vergoeding. Behandelingen bij kinderen tot achttien jaar worden in veel gevallen wel vanuit de basisverzekering vergoed.

We adviseren u altijd om voorafgaand aan een behandeling de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering te raadplegen, zodat u achteraf niet tegen onverwachte kosten aanloopt. Heeft u meer vragen over onze tarieven of wilt u een kostenbegroting, neem dan contact met ons op.

Tarieven en kostenbegroting
Behandelingen worden in overleg met u uitgevoerd. Wanneer de verwachte kosten meer dan 250 euro bedragen geven we u een kostenbegroting, zodat u vooraf inzicht in de kosten heeft. De tarieven voor de tandartsbehandelingen vindt u op de website Allesoverhetgebit.nl van de KNMT.

Verzekeren voor de tandarts
Indien u enkel een basisverzekering heeft is het raadzaam om een aanvullende verzekering af te sluiten voor tandheelkundige zorg. U kunt uzelf bij vele verzekeraars voor tandheelkundige zorg verzekeren. Graag verwijzen wij u voor informatie over verzekeringen en de verschillen in dekking naar Allesoverhetgebit.nl.

Facturatie van de tandartsrekening
De rekening van een tandartsbezoek bestaat uit de verschillende prestaties die tijdens de behandeling zijn uitgevoerd. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code en aan elke code is een tarief gekoppeld. De tarieven zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), maar de materiaal- en/of techniekkosten kunnen wel variëren per tandartspraktijk.

Vragen over uw rekening?
Wij zijn in onze praktijk liever met u bezig dan met onze administratie. Wij factureren behandelingen daarom in veel gevallen direct aan uw zorgverzekeraar. Indien dit niet mogelijk is, factureren wij aan Infomedics en krijgt u de nota thuisgestuurd.

Voor vragen over uw nota verwijzen wij u naar de veelgestelde vragen van Infomedics. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u ook via onderstaande gegevens contact opnemen met Infomedics.

Contactgegevens Infomedics
Website: www.infomedics.nl
Bereikbaarheid: op werkdagen van 09:00 – 17:00 uur.
Telefoon algemene vragen: 036 – 20 31 900