Myobrace

Tandartsenpraktijk Assendelft

Myobrace

Het merendeel van de kinderen heeft nu scheve tanden, die vanaf de leeftijd van 5 jaar zichtbaar zijn en vaak worden toegeschreven aan erfelijke factoren. Uit onderzoek blijkt dat afwijkende mondgewoonten zoals mondademen, tongpersen, infantiel slikken en duimzuigen bijdragen aan een onjuiste tand en gezichtsontwikkeling.

Myobrace is een preventieve pre-orthodontische behandeling die zich richt op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van scheve tanden. Door afwijkende mondgewoonten aan te pakken, ontwikkelen gebit en gezicht zich optimaal en verbetert de algehele mondgezondheid.
Op jonge leeftijd (+/-6 jaar) trainen maakt het mogelijk deze gewoontes af te leren en verkleint de kans op een beugel aanzienlijk. Juiste mondgewoonten hebben een positieve uitwerking op de algehele gezondheid en ontwikkeling van uw kind.

De myobrace behandeling bestaat uit een reeks van drie bitjes (appliances) die steeds iets steviger worden. Deze appliances helpen bij het corrigeren van afwijkende mondgewoonten. Door lichte druk op de tanden wordt de tandboog verbreed. De appliances moeten elke dag minimaal 1 uur overdag en gedurende de hele nacht gedragen worden. Daarnaast moet uw kind dagelijks een aantal oefeningen doen om de ademhaling, de tong en de lippen te trainen.
Vanwege de aard van uitneembare appliances is de medewerking en motivatie van de patiënt hierbij van het grootste belang om optimale resultaten te kunnen bereiken. Afhankelijk van de individuele vereisten en coöperatie, kan er voor de laatste uitlijning een beugel worden gebruikt.

Een behandeling met myobrace ziet er als volgt uit:

Intake
Tijdens een intake inventariseren we de problemen in de mond en afwijkende mondgewoonten. We bespreken de behandeling en de doelstellingen en we sturen u een begroting en informatie over de behandeling.

Behandeling
Tijdens deze afspraak maken we lichtfoto’s, gebitsafdrukken en een overzichtsfoto. We geven instructies over het gebruik van de myobrace en uw kind krijgt de myobrace mee.

Controles en oefening
Als het dragen van de myobrace goed gaat, wordt gestart met oefeningen. Wij houden de voortgang in de gaten en geven u de volgende myobrace mee.

Eind van de behandeling
Als de behandeldoelen bereikt zijn, is de behandeling in principe afgerond. De gemiddelde behandelduur is 1-1,5 jaar, maar kan variëren afhankelijk van de leeftijd en de therapietrouw.
Als de tanden verder moeten worden recht gezet, kan een beugels nog steeds worden gebruikt, maar voor een veel kortere periode.

Onze overige behandelingen

Algemene tandheelkunde

Lees meer →

Kindergebit

Lees meer →

Mondhygiëne

Lees meer →

Witte vlekken behandelen

Lees meer →

Tanden bleken

Lees meer →

Implantaten

Lees meer →